online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met asperges, zalm en garnalen

Risotto met asperges, zalm en garnalen

ingrediënten

300 gram asperges

2 eetlepels olijfolie

1 ui

300 gram risottorijst

1 liter visbouillon van tablet

1 courgette

1 eetlepel verse peterselie

200 gram zalmfilets

200 gram grote garnalen

20 gram boter


  • 1 Schil de witte asperges en snijd een stukje van het houtige uiteinde. Dunne groene asperges hoeven niet geschild te worden.
  • 2 Kook de witte asperges beetgaar in circa 15-20 minuten; de groene asperges hebben een kortere kooktijd. Reken op ongeveer 8 minuten. Laat ze uitlekken en snijd in stukjes.
  • 3 Verhit de olijfolie in een (hapjes)pan met opstaande rand. Fruit de uisnippers even aan. Doe de rijstkorrels in de pan en bak ze al roerend gedurende enkele minuten. Voeg nu bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Giet telkens als de rijstkorrels het vocht hebben opgenomen weer wat bouillon in de pan. De risottorijst is in ongeveer 18-20 minuten beetgaar. Bij het doorbijten van een rijstkorrel zit er een minuscule harde kern in. Risottorijst hoort niet tot pap gekookt te worden.
  • 4 Meng na 15 minuten de courgetteblokjes en peterselie door de risotto.
  • 5 Voeg op het laatste moment de zalm- en aspergestukjes toe. Schep de stukjes voorzichtig door de risotto zodat ze heel blijven. Roer, zodra de zalmstukjes nét gaar zijn, de garnalen en de boter door de smeuïge risotto.
  • 6 Eet een frisse, knapperige groene salade bij dit gerecht.


voedingswaarde

energie 535 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 26 gram