4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met garnalen en bieslook

Risotto met garnalen en bieslook

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

400 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visbouillon van tablet
300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een lage stand in circa 5 minuten zacht. Voeg de rijst toe en roer door de olie.
  • 2 Giet 150 ml visbouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na circa 20 minuten roeren is de risotto beetgaar.
  • 3 Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de garnalen om en om in circa 5 minuten gaar. Schep ze samen met de bieslook door de risotto.

bereidingstip

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

wijnadvies

Dit recept vormt een onverslaanbare ‘combinazione’ met de Soave van Mastio della Loggia.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté