4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met port en paddenstoelen

Risotto met port en paddenstoelen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 klontje boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en bak deze 2 minuten mee, tot de rijstkorrels glanzen. Blus af met de port en laat de rijst de port opnemen.
  • 2 Voeg een soeplepel bouillon toe. Roer en voeg de volgende soeplepel bouillon toe als de vorige door de rijst is opgenomen. Ga zo 15-20 minuten door, tot de rijst gaar is. Rasp de helft van de parmezaan en schaaf de andere helft.
  • 3 Roer de geraspte parmezaan, boter en de helft van de peterselie erdoor. Bestrooi voor het serveren met de geschaafde parmezaan en de overige peterselie.

bereidingstip

Vervang de ruby port in dit recept door tawny port.. Neem bieslook in plaats van peterselie.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 18 gram