4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met rivierkreeftjes en gerookte zalm

Risotto met rivierkreeftjes en gerookte zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rosé

dit product is niet beschikbaar

400 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 3 minuten, tot de korrels glanzen. Blus af met de rosé en roer tot de wijn is opgenomen door de rijst.
  • 2 Voeg al roerend een soeplepel bouillon toe en voeg steeds weer een nieuwe lepel toe als de vorige bouillon is opgenomen. Gaar de rijst zo in circa 20 minuten.
  • 3 Voeg als de risotto bijna gaar is de bosui, kookroom, zalm en rivierkreeftjes toe. Verwarm nog even en schep de kaas erdoor.

wijnadvies

Serveer bij dit recept een frisse, lichte en fruitige Zuid-Franse Sensas Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 29 gram