- 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotten 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de currypasta en gember toe en bak 1 minuut mee. Doe de rijst in de pan en bak alles samen 2 minuten tot de rijst goed heet is. Schenk de wijn erbij en roer tot de wijn is opgenomen door de rijst.
- 2 Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de rijst circa 10 minuten tot de bouillon is opgenomen. Roer regelmatig door. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst nog circa 5 minuten. Schep de erwten en garnalen erdoor en laat alles nog circa 5 minuten zachtjes koken, tot de rijst gaar is.
- 3 Schep de helft van de koriander en bosui door de rijst en warm nog even door. Serveer de risotto in diepe borden en bestrooi met de rest van de koriander.
bereidingstip
Lekker met een beetje chili-olie (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/crispy-chili-olie/">klik hier voor het recept</a>).