4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met rode curry en garnalen

Risotto met rode curry en garnalen

ingrediënten


30 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

450 gram wokgarnalen naturel

dit product is niet beschikbaar

300 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

70 gram Thaise rode currypasta
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotten 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de currypasta en gember toe en bak 1 minuut mee. Doe de rijst in de pan en bak alles samen 2 minuten tot de rijst goed heet is. Schenk de wijn erbij en roer tot de wijn is opgenomen door de rijst.
  • 2 Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de rijst circa 10 minuten tot de bouillon is opgenomen. Roer regelmatig door. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst nog circa 5 minuten. Schep de erwten en garnalen erdoor en laat alles nog circa 5 minuten zachtjes koken, tot de rijst gaar is.
  • 3 Schep de helft van de koriander en bosui door de rijst en warm nog even door. Serveer de risotto in diepe borden en bestrooi met de rest van de koriander.

bereidingstip

Lekker met een beetje chili-olie (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/crispy-chili-olie/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 27 gram