4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met rode wijn en champignons

Risotto met rode wijn en champignons

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijnnaaldje

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

100 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Voeg de parmaham, champignons en rozemarijn toe en roerbak op hoge stand nog een minuut.
  • 3 Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken.
  • 4 Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst.
  • 5 Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar. Zet de warmtebron uit en roer de boter er goed door.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 13 gram