4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met rodekool, spekblokjes en pijnboompitten

Risotto met rodekool, spekblokjes en pijnboompitten

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

60 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rodekool toe en bak een paar minuten mee.
  • 2 Zet de warmtebron laag en voeg de rijst, kruidnagel en laurier toe. Roer kort over de bodem van de pan. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf circa 20 minuten roeren over de bodem van de pan tot de rijst de meeste bouillon heeft opgenomen.
  • 3 Bak intussen de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Voeg de pijnboompitten en rozijnen toe aan het spekvet.
  • 4 Roer als de risotto gaar is de boter erdoor, breng op smaak met peper en schep op borden. Verdeel de spekjes, pijnboompitten en rozijnen erover.

bereidingstip

Liever geen vlees? Vervang de spekblokjes dan door geraspte kaas.. De rode wijn maakt deze risotto heerlijk vol van smaak, een groot deel van de alcohol verdampt tijdens het koken. Voor wie liever geen alcohol wil drinken kun je de wijn in dit recept vervangen door extra groentebouillon. Of gebruik 200 ml kippen- of rundvleesbouillon (van 1⁄2 tablet) voor een iets rijkere smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 20 gram