4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met snijbonen en knoflook

Risotto met snijbonen en knoflook

ingrediënten


30 min
4 personen
25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de rijst toe en roerbak kort. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 3 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak de snijbonen.
  • 5 Bak de knoflook en citroenrasp mee tot ze lichtbruin kleuren.
  • 6 Voeg de peterselie toe en breng de snijbonen op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels citroensap.
  • 7 Roer de boter en kaas door de risotto en breng verder op smaak met peper.
  • 8 Serveer de risotto in warme kommen of borden en schep er wat snijbonen op.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 9 gram