- 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
- 2 Snijd 1 venkelknol in blokjes en bak circa 3 minuten mee met de ui.
- 3 Voeg de knoflook en dragon toe en fruit nog 1 minuut.
- 4 Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak kort. Blus af met de wijn en breng aan de kook.
- 5 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
- 6 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
- 7 Snijd de andere venkelknol in dikke plakken, bestrijk met olie en gril de venkel in een grillpan om en om bruin. Bestrooi met zout en peper.
- 8 Roer de boter door de risotto en breng op smaak met peper.
- 9 Serveer de risotto op warme borden en leg er een plak gegrilde venkel op. Bestrooi met de blauwe kaas en wat venkelgroen.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.