4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met venkel en blauwe kaas

Risotto met venkel en blauwe kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Snijd 1 venkelknol in blokjes en bak circa 3 minuten mee met de ui.
  • 3 Voeg de knoflook en dragon toe en fruit nog 1 minuut.
  • 4 Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak kort. Blus af met de wijn en breng aan de kook.
  • 5 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 6 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 7 Snijd de andere venkelknol in dikke plakken, bestrijk met olie en gril de venkel in een grillpan om en om bruin. Bestrooi met zout en peper.
  • 8 Roer de boter door de risotto en breng op smaak met peper.
  • 9 Serveer de risotto op warme borden en leg er een plak gegrilde venkel op. Bestrooi met de blauwe kaas en wat venkelgroen.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté