2 personen
hoofdgerecht

Risotto met winterbier en kastanjechampignons

terug naar recept
recepten Risotto met winterbier en kastanjechampignons

Risotto met winterbier en kastanjechampignons

ingrediënten


2 personen
1 snuf zout
1 snuf vers gemalen peper
1 scheutje olijfolie
50 gram Parmezaanse kaas
5 dl kookroom
2 eetlepels fijngesneden krulpeterselie
2 eetlepels walnoten
250 gram kastanjechampignons
4 dl krachtige groentebouillon
1 half flesje winterbier
2 teentjes knoflook
4 takjes tijm
2 sjalotjes
150 gram risottorijst

  • 1 Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en snipper fijn. Ris de tijm.
  • 2 Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit er de sjalot, tijm en knoflook in aan.
  • 3 Voeg de risottorijst toe en laat 3 minuten meefruiten.
  • 4 Blus af met het winterbier, roer goed door en breng langzaam tegen het kookpunt.
  • 5 Blijf zeer regelmatig doorroeren en voeg telkens een klein beetje bouillon toe als de rijst weer bijna droog is. Ga op deze manier door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst net gaar is. Het mag nog een klein beetje een bite hebben. Reken op ongeveer 20 minuten.
  • 6 Snijd ondertussen de kastanjechampignons in vieren en bak mooi goudbruin in een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan. Voeg de walnoten en de peterselie toe en kruid met zout en peper.
  • 7 Neem de risotto van het vuur, voeg de kookroom toe en rasp er ⅔ van de kaas over. Meng goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • 8 Schep de risotto in diepe borden, verdeel er de gebakken kastanjechampignons over en schaaf er nog wat Parmezaanse kaas overheen.
  • 9 Maal er tenslotte nog een beetje versgemalen peper over.

Terugroepactie | Kips Vega Paté