4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met witte wijn en zalm

Risotto met witte wijn en zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visbouillon van 1 tablet
200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en dragon circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen.
  • 3 Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken.
  • 4 Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst.
  • 5 Schep na circa 15 minuten de zalm voorzichtig door de rijst. Voeg de laatste bouillon toe en kook nog 5 minuten al roerende door.
  • 6 Zet de warmtebron uit en roer de boter er goed door.
  • 7 Serveer de risotto met een pluk rucola eventueel wat kaas erbovenop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 21 gram