4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met zalm, bosui en bleekselderij

Risotto met zalm, bosui en bleekselderij

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 struik bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de bouillon aan de kook en schakel de warmtebron dan uit. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Voeg de bleekselderij zonder loof en de helft van de bosui toe en fruit 2-3 minuten mee.
  • 2 Schep de rijst erdoor en bak 1-2 minuten, tot de korrels glanzen. Voeg 200 ml bouillon al roerend toe tot deze is opgenomen door de rijst. Roer steeds een scheut bouillon erdoor totdat alles door de rijst is opgenomen. Ga zo door tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is. Schep halverwege deze kooktijd de zalm erdoor.
  • 3 Roer de kookroom, de helft van de kaas, zout en peper door de risotto. Verdeel de risotto over 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas, het loof van de selderij en de rest van de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 34 gram