gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Risottoballetjes met kaas en oregano

Risottoballetjes met kaas en oregano

ingredi├źnten


40 min
50 milliliter vloeibaar bakproduct
50 milliliter olie

dit product is niet beschikbaar

200 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

50 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de afgekoelde risotto met de kazen en oregano en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Draai met natte handen 6-8 balletjes van het rijstmengsel.
  • 2 Haal ze eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een dikker korstje. Laat circa 30 minuten afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de risottoballetjes om en om in circa 10 minuten goudbruin. Lekker met een tomatensalade met basilicum.

bereidingstip

Deze risottoballetjes heten in het Italiaans ‘arancini’ en zijn handig om een restje risotto op te maken. Ze worden nog lekkerder wanneer je ze vult met een extra stukje (blauwe) kaas of mozzarella. Zo’n balletje is ook ideaal als hapje. Vries ze na het paneren eventueel in. Alleen nog even afbakken en je hebt altijd wat in huis voor bij de borrel.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 15 gram