2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht

Rode curry

ingrediënten


20 min
2 personen
10 gram koriander

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

70 gram Thaise rode currypasta
800 gram Oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

400 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster intussen de cashewnoten in een droge, hete koekenpan goudgeel. Schud ze op een bord en laat afkoelen.
  • 2 Snipper intussen de ui. Verhit de wokolie en roerbak de ui en de wokgroenten 3-4 min. Voeg de rode curry toe en bak 1 min. mee. Giet de kokosmelk erbij, meng goed en breng al roerend aan de kook. Laat zachtjes 2 min. koken. Snijd intussen de koriander fijn.
  • 3 Serveer de curry met de rijst en bestrooi met de koriander en cashewnoten.

bereidingstip

Fruit de rode currypasta altijd eerst kort in de olie. Zo komen de smaken goed vrij en geef je de curry een diepere smaakbasis. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes pruttelen dan krijg je een mooie, romige saus.. <h4>Variatietips</h4> • Wil je extra groenten toevoegen? Vrijwel alle groenten passen in een rode curry: paprika, peultjes, broccoli, paksoi, courgette of aubergine. In dit recept gebruik je Oosterse wokgroenten, maar je kunt variëren met wat je in huis hebt.<br/> • Voeg blokjes tofu of plakjes tempeh toe voor een vega eiwitbron. <br/> • Liever met vlees? Vervang de groenten deels door kipfilet of garnalen. . <h4>Serveertip</h4> Serveer de curry met geurige witte rijst, bijvoorbeeld jasmijnrijst (pandan). Garneer met verse koriander en geef er partjes limoen bij om naar smaak over de curry uit te knijpen. Strooi er tot slot geroosterde cashewnoten over voor. . <h4>Thaise rode currypasta</h4> • Thaise rode currypasta bestaat meestal uit rode chilipepers, citroengras, knoflook, sjalot, gember (of galanga), korianderwortel, komijn en vissaus of garnalenpasta. De boemboe uit de supermarkt is vaak milder en makkelijker te doseren. <br/> • Traditioneel is rode curry goed pittig, maar met kant-en-klare rode currypasta kun je de pittigheid makkelijk aanpassen naar eigen smaak. Begin met een lepel en proef, voeg eventueel meer toe voor extra pit.. <h4>Curry bewaren</h4> Laat de curry snel afkoelen en bewaar maximaal 2 dagen in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Verwarm op laag vuur tot door en door warm. Invriezen kan ook – bewaar dan rijst en curry apart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1105 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 22 gram