4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Rode curry met garnalen

Rode curry met garnalen

ingrediënten


45 min
4 personen
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse koriander
1 stengel citroengras
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

300 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

300 gram mie

dit product is niet beschikbaar

300 gram noedels

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder de onderkant en het buitenste blad van de stengel citroengras. Druk voor de curry de stengel citroengras plat, snijd in kleine stukjes en maal in een keukenmachine met de steeltjes van de koriander en alle overige ingrediënten voor de curry tot een dikke pasta. Voeg eventueel een scheutje kokosmelk toe.
  • 2 Verhit de olie in een wok en bak hierin de currypasta al roerend circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe, roer goed door en laat circa 20 minuten pruttelen totdat het een romige currysaus is. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de garnalen en sperziebonen toe aan de currysaus en kook in circa 8 minuten gaar.
  • 5 Serveer de curry met de noedels. Garneer met de bosui, korianderblaadjes en partjes limoen.

bereidingstip

Zoveel curry’s, zoveel verschillende samenstellingen. Deze rode curry bevat allerlei populaire ingrediënten uit de Thaise keuken. Zoals de zelfgemaakte currypasta met citroengras, koriander en vissaus. De kleur komt van de tomatenpuree en rode peper en gember geven pit. Aangevuld met kokosmelk, noedels en partjes limoen wordt het helemaal een Thais feestje op je bord.. Voorgegaarde (roze) garnalen hoef je alleen nog maar even op te warmen in de curry, anders worden ze taai.

wijnadvies

Riesling uit de Franse Elzas van Arthur Metz of uit de Duitse Moezel van Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté