4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rode lauwwarme salade met pikant vlees

Rode lauwwarme salade met pikant vlees

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

250 gram gekruide runderreepjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Snijd de tomaten een keer door en leg ze met het snijvlak op een bakplaat.
  • 2 Snijd de paprika's in vieren en vervolgens in vierkante stukken en leg deze met de schil naar boven bij de tomaten.
  • 3 Bestrooi de groenten met wat zout en peper en besprenkel ze met 3 eetlepels olie. Rooster de groenten vlak onder de grill in circa 5 minuten of tot de paprika's licht verkleuren.
  • 4 Dit kan heel snel gaan; blijf er dus altijd bij en laat de ovendeur op een kier staan.
  • 5 Neem de groenten uit de oven en laat ze enigszins afkoelen.
  • 6 Bak ondertussen de runderreepjes kort op hoge stand in een eetlepel olie en bak de laatste minuut de peper en knoflook mee. Schep de reepjes door de groenten en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met vers gehakte koriander en rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté