4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
recepten Rode-uiengratin met pistachenoten

Rode-uiengratin met pistachenoten

ingrediënten


10 min
4 personen
75 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in ringen of smalle partjes. Leg ze in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede quiche- of lage taartvorm.
  • 2 Besprenkel met olijfolie en maal er peper over. Zet de uien 15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Klop intussen de eieren met de kookroom of melk, zout, peper en de basilicum of de Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over de uien.
  • 4 Bestrooi met de Parmezaanse of belegen kaas en zet de gratin nog 25-30 minuten in de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté