gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Rode-uienpickles

Rode-uienpickles

ingrediënten


30 min
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

4 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

weckpot

vijzel

  • 1 Snijd de rode uien in dunne ringen en doe ze in een schone glazen pot van 500 ml. Rooster het mosterdzaad en de zwartepeperkorrels in een droge, hete koekenpan tot ze hun geur afgeven. Schep in een vijzel, maal fijn en voeg toe aan de uien in de pot.
  • 2 Verhit de azijn met 200 ml water en de suiker tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en giet dit mengsel op de uien in de pot. Sluit de pot meteen af. Laat helemaal afkoelen en bewaar tot een maand in de koelkast.

bereidingstip

Gebruik bij vlees, op een broodje, in salades en bij curry’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté