4 personen
gemiddeld
50 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Rode-uiensoep met balsamico en geitenkaascrostini

Rode-uiensoep met balsamico en geitenkaascrostini

ingrediënten


50 min
4 personen
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

6 grote rode uien

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een (soep)pan met dikke bodem. Voeg de uien, azijn, laurier en tijm toe en bak de uien in circa 20 minuten zacht en goudbruin.
  • 2 Voeg de bouillon toe en laat nog 20 minuten pruttelen op een lage stand. Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk het stokbrood met de olijfolie en wrijf in met de knoflook.
  • 3 Verkruimel de geitenkaas erover en bak deze crostini in 2-3 minuten knapperig onder de grill. Serveer de uiensoep met de geitenkaascrostini.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 11 gram