4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Rode uiensoep met camembertcrouton

Rode uiensoep met camembertcrouton

ingrediënten


35 min
4 personen
200 gram camemberts

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën stokbroden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bladselderij
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 liter kruidenbouillon van tablet
1 liter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de uien en de knoflook 5 minuten zonder dat ze bruin kleuren. Voeg zout en peper toe.
  • 2 Schenk de wijn erbij en laat deze iets verdampen.
  • 3 Giet de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Kook zachtjes 15 minuten.
  • 4 Strooi de bladselderij over de soep. Schep de soep in ovenvaste kommen.
  • 5 Leg een plak stokbrood met daarop camembert op de soep en zet deze even onder een hete ovengrill zodat de camembert licht smelt.

bereidingstip

Geen ovenvaste kommen? Rooster dan het stokbrood, leg er camembert op en geef dit apart bij de soep.

wijnadvies

Voor wie graag rood drinkt is dit gerecht erg lekker met Columbus Shiraz. Maar ook met Mas d'en Bosq of Corbières is het een ontdekking.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 16 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks