gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Rodebessenchutney met port en balsamico

Rodebessenchutney met port en balsamico

ingrediënten


30 min
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram aalbessen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Meng in een pan met dikke bodem de aalbessen met de uien, basterdsuiker, balsamicoazijn, gemberwortel of gembersiroop, port en de tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verwarm tot het kookpunt en kook zachtjes zonder deksel 15-20 minuten op een lage stand. Roer af en toe tot het een dik mengsel is.
  • 3 Giet deze chutney in een schone pot met deksel. Laat de pot omgekeerd afkoelen. Lekker bij een kaasplankje, vlees of rodekool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram