4 personen
eenvoudig
40 min.
bijgerecht
recepten Rodekool met appel, cranberry's en rozijnen

Rodekool met appel, cranberry's en rozijnen

ingrediënten


40 min
4 personen
125 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

125 gram cranberry's

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

1 rodekool

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en appel 2-3 minuten. Voeg de kool en het appelsap toe.
  • 2 Meng de basterdsuiker, kaneel, laurierblaadjes, rozijnen en cranberry’s erdoor en stoof afgedekt zachtjes 25-30 minuten. Schep de kool af en toe om.
  • 3 Neem, als het gerecht te vochtig is, de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Verwijder de laurierblaadjes en roer de rest van de boter erdoor.

bereidingstip

Vervang het appelsap in het recept door sinaasappelsap.. Gebruik in plaats van cranberry’s 3-4 eetlepels cranberrycompote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté