4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Rodekoolsteak met peterseliepesto en aardappelpartjes

Rodekoolsteak met peterseliepesto en aardappelpartjes

ingrediënten


15 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

30 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rodekool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grote bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de kool in plakken van 2 cm. Verdeel ze over 1 kant van de bakplaat. Bestrijk de plakken aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken van ca. 3 cm. Meng in een kom met 2 el olie, zout en peper. Verdeel de aardappelen over de andere helft van de bakplaat.
  • 4 Rooster de kool en aardappelen 45 min. in de oven. Schep de aardappelen halverwege om en keer de plakken rodekool.
  • 5 Verwijder de dikke steeltjes van de peterselie. Hak de kaas en walnoten grof. Pureer de peterselie, kaas, walnoten en knoflook samen met de rest van de olie tot een grove pesto. Breng op smaak met zout en peper
  • 6 Bestrijk de kool met de peterseliepesto na 40 min. roostertijd. Rooster daarna nog 5 min.
  • 7 Serveer de rodekool met de aardappelen.

bereidingstip

Lekker met een salade van veldsla en rode ui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 597 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 12 gram