gemiddeld
20 min.
klein gerecht, bijgerecht
home recepten Rodekooltaartje met appel en walnoten

Rodekooltaartje met appel en walnoten

ingrediënten


20 min
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 friszure appel

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesrodekool

dit product is niet beschikbaar

50 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in.
  • 2 Breng de azijn met de suiker aan de kook, zet de warmtebron op een lage stand en verwarm hierin de rodekool circa 10 minuten. Roer af en toe door zodat de kool niet aanbrandt.
  • 3 Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Snijd het overtollige deeg weg. Bestrooi de deegbodems met de helft van de Parmezaanse kaas en leg daarop plakjes appel. Verdeel daarover de uitgelekte rodekool.
  • 4 Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de zure room en de geitenkaas. Schep dit mengsel over de kool en bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en strooi over de taartjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté