4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Rodepepersoep met kaascrouton

Rodepepersoep met kaascrouton

ingrediënten


20 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën bruine stokbroden
1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

3 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

3 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit de sjalotjes, 2/3 van de rode peper en de tomaten 4-5 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Bestrooi het brood met de kaas en zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  • 4 Pureer de soep en schep de bosuitjes en de rest van de rode peper erdoor.
  • 5 Serveer de soep met de kaascrouton.

bereidingstip

Voeg een scheutje kookroom toe aan de soep. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate