4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Roerbakstamppot van boerenkool en zoete aardappel

Roerbakstamppot van boerenkool en zoete aardappel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

250 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  • 2 Verhit intussen de olie in een grote hapjes- of stoofpan en bak hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de chorizo toe en bak nog 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de boerenkool toe en roerbak 5-8 minuten tot de kool wat zachter is, maar nog wel bite heeft. Giet de balsamico en 2 eetlepels water erbij en schep even door. Laat afgedekt nog een paar minuten smoren.
  • 4 Breng de kool op smaak met zout en peper en schep de zoete aardappel erop. Stamp dit grof en schep alles door elkaar. Voeg nog een beetje olijfolie toe en. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté