1 personen
gemiddeld
20 min.
brunch, ontbijt
home recepten Roerei met eetbare lepel

Roerei met eetbare lepel

ingrediënten


20 min
1 personen
5 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel oude kaas
1 klontje boter

dit product is niet beschikbaar

eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maanzaad
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 plakje bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Steek of snijd uit een plakje bladerdeeg 2x een lepelvorm.
  • 3 Leg de lepels op een bakplaat met bakpapier.
  • 4 Klop 1 ei los en bestrijk de lepels hiermee.
  • 5 Bestrooi met sesam- of maanzaad en bak de lepels in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 6 Laat ze afkoelen terwijl je een roerei maakt.
  • 7 Klop het andere ei los met de melk en laat intussen een klein klontje boter zachtjes smelten in een koekenpan (laat niet bruin worden).
  • 8 Roer het ei een paar minuten in de pan tot het is gestold.
  • 9 Schep het roerei in een mooi schaaltje, schaaf er wat oude kaas over en garneer met sprietjes bieslook.
  • 10 Serveer met de eetbare lepels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram