4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Roergebakken andijvieschotel

Roergebakken andijvieschotel

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram alfalfa

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

mespunt gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 druppels tabasco
4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram katenspek

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie in een ruime pan. Roerbak hierin de spekreepjes met enkele druppels tabasco, de balsamicoazijn, peper, zout en gemberpoeder.
  • 2 Voeg de andijvie toe en bak deze al omscheppend 10 minuten mee.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de krieltjes.
  • 4 Schep vlak voor het serveren de aardappels en taugé door het andijviemengsel. Bestrooi het gerecht met de noten.

bereidingstip

Voeg blokjes kaas aan deze schotel toe.

wijnadvies

Een zachte witte tafelwijn of een vief smakende rode landwijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 24 gram