4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Roergebakken biefreepjes met sperziebonen en champignons

Roergebakken biefreepjes met sperziebonen en champignons

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel ketjap asin

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

250 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

300 gram biefreepjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de zonnebloemolie in de wok. Roerbak de biefreepjes 2 minuten in de olie en schep ze uit de wok.
  • 2 Giet opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en voeg daar de sesamolie en knoflook uit de knijper aan toe. Doe de sperziebonen en sambal in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten.
  • 3 Voeg dan de preiringen en champignons toe, schep alle groenten goed om en giet de bouillon en sojasaus in de wok.
  • 4 Breng de bouillon aan de kook. Roer de biefreepjes door het knapperige groentemengsel en dien meteen op.
  • 5 Serveer bij dit gerecht gekookte rijst.

wijnadvies

Mogelijke wijnen zijn rode Bordeaux en Bordeaux Supérieur of een rode Bergerac (16-18°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté