4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Roergebakken spekreepjes met broccoli en mie

Roergebakken spekreepjes met broccoli en mie

ingrediënten


20 min
4 personen
400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels oestersaus

dit product is niet beschikbaar

300 gram mie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kruidenmix voor varkensvlees

dit product is niet beschikbaar

400 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Vermeng de reepjes spek met de vleeskruiden en olie. Breng twee pannen met ruim water en zout aan de kook.
  • 2 Roerbak de spekreepjes met de peperringetjes in een wok in een paar minuten aan alle kanten bruin.
  • 3 Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud water af.
  • 4 Voeg de oestersaus of ketjap aan de spekreepjes toe en schep de mie erdoor. Laat nog een paar minuten doorwarmen. Breng eventueel op smaak met peper.
  • 5 Kook ondertussen de broccoli in het gezouten water in circa 2 minuten knapperig groen en giet ze af. Serveer de mie met de broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté