6 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Rollade braden

Rollade braden

ingrediënten


45 min
6 personen
2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 varkensfiletrollade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Haal de rollade 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwijder de verpakking en laat op kamertemperatuur komen.
  • 2 Dep de rollade droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Smelt in een braadpan de boter. Bak de rollade in 8 min. op een middelhoge stand rondom lichtbruin aan. Braad vervolgens de rollade op een lage stand met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar.
  • 4 Neem de rollade uit de pan en laat verpakt in aluminiumfolie 10 min. rusten. Schenk intussen 150 ml water in de pan met het achtergebleven braadvet. Schraap met een spatel de aanbaksels los en verwarm de jus 5 min. op een middelhoge stand. Snijd intussen de peterselie fijn. Breng de jus op smaak met de peterselie, zout en peper.
  • 5 Snijd de rollade in dunne plakken en leg op een schaal. Verdeel er de jus over of serveer apart erbij.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree of krieltjes, haricots vert en/of kropsalade.. Bak in het braadvet 150 g champignons in plakjes en vervang het water door kookroom voor een champignonroomsaus. Breng de saus pittig op smaak met mosterd.. <h4>Hoe lang moet een rollade braden?</h4> Het is afhankelijk van het soort vlees hoe lang een rollade moet braden. Gebruik daarom een kernthermometer. Heb je die niet? Dan kun je deze oventijden en kerntemperatuur aanhouden voor een rollade van 1 kilo. <br/> • Kiprollade: 1 uur en 15 minuten (70°C) <br/> • Varkensfiletrollade: 1 uur en 15 minuten (65°C) <br/> • Varkensrollade: 1 uur en 45 minuten (70°C) <br/> • Kalfsrollade: 1 uur en 15 minuten (60°C) <br/> • Rosbiefrollade of runderrollade: 1 uur (55°C) . <h4>Wanneer is de rollade gaar?</h4> Om te kijken wanneer een rollade gaar is, kun je het best een kernthermometer gebruiken. Heeft de rollade onderstaande temperatuur bereikt? Dan is je rollade gaar. <br/> • Kiprollade: 70°C <br/> • Varkensfiletrollade: 65°C <br/> • Varkensrollade: 70°C <br/> • Kalfsrollade: 60°C <br/> • Rosbiefrollade of runderrollade: 55°C . <h4>Bereidingstips</h4> • Om te voorkomen dat de rollade droog wordt, kun je het bakvet uit de pan erbij schenken in de ovenschaal. <br/> • Laat de rollade 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. <br/> • Het vet dat uit de rollade loopt kun je met een lepel over het vlees schenken. <br/> • Je kunt een rollade ook in de slowcooker bereiden. . <h4>Je rollade aansnijden </h4> Laat de rollade 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Zo kan de rollade nog even verder garen en kunnen de sappen goed intrekken. Snijd de rollade in dunne plakken en serveer met bijpassende saus. Je kunt de rollade garneren met verse kruiden. Lekker met geroosterde aardappelen en groenten. . <h4>Hoe lang moet je rollade braden? </h4> Dat hangt af van de grootte en de dikte van het vlees en de vleessoort. Voor een rollade van 1 kilo kun je een oventijd van 1 uur en 15 minuten aanhouden op 160°C. . <h4>Hoe lang moet ik een runderrollade van 1 kg braden? </h4> Je kunt een oventijd van 1 uur aanhouden op 160°C. Als de runderrollade een kerntemperatuur van 55°C heeft bereikt, is hij gaar. . <h4>Hoe voorkom je dat rollade droog wordt? </h4> Om te voorkomen dat de rollade droog wordt, kun je het bakvet uit de pan erbij schenken in de ovenschaal. . <h4>Hoe braad ik een runderrollade in de pan?</h4> • Neem een braadpan die past bij het formaat van de rollade. <br/> • Verhit een ruime hoeveelheid boter in de pan.<br/> • Doe de rollade in de pan zodra de boter heet is en braad de rollade rondom bruin op hoog vuur. <br/> • Zet het vuur laag en laat de rollade nog ca 40 minuten doorgaren tot de kern 55°C is.<br/> • Laat de rollade nog 10 minuten rusten nadat je hem uit de pan hebt gehaald.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 252 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st