4 personen
uitdagend
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Rolletjes met sjalotten en gefrituurde aubergine

Rolletjes met sjalotten en gefrituurde aubergine

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vloeibaar bakproduct
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

4 varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 kleine aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

  • 1 Leg de gehalveerde aubergine op een grote schaal en bestrooi ze met zout. Dek af en laat een half uur staan zodat het vocht eruit trekt.
  • 2 Vermeng de specerijen en oregano met elkaar en bestrooi het vlees er rondom mee. Wrijf het goed in en voeg zout en versgemalen peper toe.
  • 3 Rol het vlees op en bind er een paar stukjes rolladetouw omheen. Steek de kaneelstokjes ertussen.
  • 4 Verwarm de boter in een braadpan en bak de rolletjes rondom aan. Voeg de sjalotjes toe en bak deze circa 5 minuten mee.
  • 5 Voeg een scheutje water toe en laat het vlees op lage stand in circa 15 minuten om en om bruin en gaar worden.
  • 6 Veeg het zout en vocht van de aubergines en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • 7 Verwarm een laagje olie in een hoge pan. Wentel de aubergines door de bloem en frituur ze in porties in de hete olie.
  • 8 Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een matig warme oven. Bestrooi ze met zout en peper en fijngehakte peterselie.
  • 9 Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de aubergine en de sjalotten-kaneeljus.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree of rozemarijn­aardappels uit de oven.

wijnadvies

Fijn met Bourgogne Pinot Noir. Of wat steviger met de Spaanse Marqués de Almonacid Tinto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 32 gram