4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Romeins rundvlees uit de oven

Romeins rundvlees uit de oven

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter bouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

750 gram magere runderlappen

benodigdheden

ovenschaal met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Leg het vlees in de ovenschaal. Meng balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper en oregano. Bestrijk het vlees met dit mengsel en laat 15 minuten intrekken.
  • 2 Verwarm ondertussen de gezeefde tomaten, bouillon en rode wijn zonder te koken. Giet dit mengsel op het vlees.
  • 3 Schuif de schotel met het deksel erop in het midden van de oven. Stoof het vlees in circa 2,5 uur gaar.
  • 4 Voeg de sjalotjes, tomaten en knoflook de laatste 30 minuten toe.
  • 5 Serveer het gerecht met de plakjes mozzarella erop en bestrooid met peterselie.

wijnadvies

Voor de hand ligt om richting Italië te vertrekken met als bestemming Chianti van Sensi. Vergeet u het scheutje voor het recept niet?


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 53 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate