1 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige broccolisoep met kaascrostini

Romige broccolisoep met kaascrostini

ingrediënten


20 min
1 personen
50 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

50 gram brie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabroodje

dit product is niet beschikbaar

1 kleine broccoli

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in de bouillon. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de broccoli toe.
  • 2 Snijd intussen de ciabatta in de lengte open en besprenkel met olijfolie. Wrijf vervolgens met een half teentje knoflook stevig over de binnenkant van het broodje. Leg de kaas erop en zet onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
  • 3 Pers de overige knoflook en voeg toe aan de soep. Pureer met een staafmixer tot een romige soep. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de kaascrostini.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 23 gram