4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige citroenrisotto met knoflookgarnalen

Romige citroenrisotto met knoflookgarnalen

ingrediënten


35 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
  • 2 Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is. Laat de laatste 5 minuten de spinazie slinken in de pan.
  • 3 Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Roerbak de garnalen circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 4 Neem de pan met risotto van de warmtebron. Voeg de Parmezaanse kaas, mascarpone, citroenrasp en -sap toe en roer goed door. Laat afgedekt 3 minuten staan. Neem het deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de knoflookgarnalen erop en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 930 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 34 gram