- 1 Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
- 2 Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is. Laat de laatste 5 minuten de spinazie slinken in de pan.
- 3 Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Roerbak de garnalen circa 5 minuten op middelhoge stand.
- 4 Neem de pan met risotto van de warmtebron. Voeg de Parmezaanse kaas, mascarpone, citroenrasp en -sap toe en roer goed door. Laat afgedekt 3 minuten staan. Neem het deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de knoflookgarnalen erop en serveer direct.