4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Romige hangop met kandij-appeltjes

Romige hangop met kandij-appeltjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

4 appels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder
2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

pak speculaas

dit product is niet beschikbaar

pak kandijkoekje

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter en roer de sinaasappelrasp erdoor.
  • 2 Maal de amandelen en koekjes niet helemaal fijn. Meng de kaneel, gember en kardemom erdoor.
  • 3 Leg de appels in de ovenschaal en besprenkel met sinaasappelsap. Giet het appelsap op de bodem.
  • 4 Verdeel het koekmengsel en de boter over de appels en zet circa 25 minuten in het midden van de oven. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en meng door de yoghurt.
  • 5 Verdeel de appels over bordjes. Schep de hangop erop en bestuif met kaneel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 39 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté