4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Romige knollengratin

Romige knollengratin

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

300 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

300 gram koolrapen
300 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schuimspaan

ovenschaal

  • 1 Vet de ovenschaal in. Schil de pastinaken, koolraap en zoete aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes van 2 mm.
  • 2 Breng de knollenplakjes in de melk met de slagroom en knoflook aan de kook. Kook ze in 8 min. beetgaar. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Schep de knollenplakjes met een schuimspaan in delen in de ovenschaal. Bestrooi elke laag met wat kaas en breng op smaak met zout en peper. Laat het melkroommengsel tot de helft inkoken en schenk over de gratin.
  • 4 Bak de gratin in de oven in 20 min. lichtbruin.

bereidingstip

Ook lekker als hoofdgerecht zonder vlees en vis voor 2 personen met een frisse bladsalade erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 491 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 15 gram