4 personen
eenvoudig
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Romige koude spinaziesoep

Romige koude spinaziesoep

ingrediënten


10 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

75 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

  • 1 Verkruimel het bouillonblokje in 600 ml koud water. Houd 10 spinazieblaadjes apart en snijd ze in fijne reepjes. Leg in de koelkast.
  • 2 Pureer de rest van de spinazie met de bouillon, avocado, basilicum en knoflook in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout. Laat afgedekt in de koelkast in minimaal 2 uur helemaal koud worden.
  • 3 Schep de soep in ijskoude glazen en garneer met de feta naar smaak, overige spinazie en een straaltje olijfolie.

bereidingstip

Vervang een verse avocado in dit recept door avocadoblokjes uit de diepvries.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 7 gram