4 personen
gemiddeld
60 min.
voorgerecht
home recepten Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep

ingrediënten


60 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

750 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen 20-30 minuten op middelhoge stand tot de paddenstoelen geslonken zijn en al het vocht is verdampt. Voeg de knoflook, ui en tijm toe en bak 5 minuten op een lage stand.
  • 2 Houd wat paddenstoelen apart om te garneren. Voeg de bouillon toe aan de pan en kook circa 15 minuten.
  • 3 Pureer de soep en voeg de mascarpone toe. Roer tot de mascarpone is gesmolten en verdeel de soep over kommen.
  • 4 Garneer met de paddenstoelen, bestrooi met de peterselie en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté