4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Romige pastinaak-preisoep met amandel

Romige pastinaak-preisoep met amandel

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes kervel
4 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gerookte amandelen
400 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

500 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel truffelolie
750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de prei in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 2 Voeg de (truffel)olie, azijn en pastinaak toe. Kook tot de pastinaak helemaal gaar is. Giet de room erbij en pureer tot een gladde soep.
  • 3 Schep de soep in kommen en garneer met de rest van de room, amandelen en basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 10 gram