4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Romige vissoep met citroen en saffraan

Romige vissoep met citroen en saffraan

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje dille

dit product is niet beschikbaar

150 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

400 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit de sjalot circa 4 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de knoflook en citroenrasp toe en fruit nog 1 minuut mee. Blus af met het citroensap en de wijn en voeg de saffraan toe.
  • 3 Giet de bouillon en kookroom erbij en breng zonder deksel op de pan aan de kook.
  • 4 Breng de soep op smaak met zout en peper en bind eventueel met koude boter.
  • 5 Spoel intussen de visfilets onder koud water en snijd ze in gelijke stukken.
  • 6 Voeg de vis en garnalen toe aan de soep en laat in circa 10 minuten gaar worden.
  • 7 Roer vlak voor het serveren een handje dille door de soep.
  • 8 Lekker met stokbrood en aioli.

wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté