4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige volkorenpasta met groene groenten

Romige volkorenpasta met groene groenten

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

400 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar

350 gram groene asperges
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de helft van het citroensap en bak nog 1 minuut.
  • 2 Verwijder de stugge onderkant van de asperges en snijd ze in stukken. Voeg de asperges, tuinbonen en slagroom toe aan de pan en laat 8 minuten pruttelen. Voeg de helft van de pecorino toe aan de saus en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Roer de pasta door de saus en voeg extra citroensap toe naar smaak. Schep de pasta op borden en bestrooi met de overige pecorino.

bereidingstip

Voor deze romige volkorenpasta met groene groenten gebruiken we volkorenpasta. Deze pasta wordt gemaakt met pastameel van de hele graankorrel en zit daarom vol belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, ijzer en vitamine B. Met witte pasta krijg je daar toch een stuk minder van binnen. Ook heb je met volkorenpasta langer een verzadigd gevoel. Dat betekent: minder snel weer trek in iets lekkers!. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 23 gram