- 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de helft van het citroensap en bak nog 1 minuut.
- 2 Verwijder de stugge onderkant van de asperges en snijd ze in stukken. Voeg de asperges, tuinbonen en slagroom toe aan de pan en laat 8 minuten pruttelen. Voeg de helft van de pecorino toe aan de saus en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
- 3 Roer de pasta door de saus en voeg extra citroensap toe naar smaak. Schep de pasta op borden en bestrooi met de overige pecorino.
bereidingstip
Voor deze romige volkorenpasta met groene groenten gebruiken we volkorenpasta. Deze pasta wordt gemaakt met pastameel van de hele graankorrel en zit daarom vol belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, ijzer en vitamine B. Met witte pasta krijg je daar toch een stuk minder van binnen. Ook heb je met volkorenpasta langer een verzadigd gevoel. Dat betekent: minder snel weer trek in iets lekkers!. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.