4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rooibos-kip met gele rijst

Rooibos-kip met gele rijst

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen
1 eetlepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

4 zakjes rooibosthee

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

150 gram sjalotjes
4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Bestrooi de kip met (zee)zout en chilipeper. Verhit de olie in de braadpan en bak hierin de kip lichtbruin. Bak de sjalotjes en tomatenpuree 2-3 minuten mee.
  • 2 Giet de bouillon erbij en voeg de theezakjes toe. Zet de pan afgedekt circa 30 minuten in de oven. Voeg na 10 minuten de sinaasappel en tomaatjes toe.
  • 3 Kook intussen de rijst met de kurkuma in het kookvocht. Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe. Verwijder de theezakjes en serveer de kip met de rijst. Bestrooi met de bladselderij.

wijnadvies

Bij dit recept past een fruitige en veelzijdige rosé gemaakt van de druif cinsault.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté