4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Rooibos-wortelsoep

Rooibos-wortelsoep

ingrediënten


30 min
4 personen
4 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

3 zakjes rooibosthee

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderzaad
1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de wortel, ui en korianderzaad circa 8 minuten op middelhoge stand. Breng intussen 600 ml water aan de kook en laat de rooibos hierin 5 minuten trekken.
  • 2 Verwijder de theezakjes en voeg de thee toe aan de wortel. Kook afgedekt circa 15 minuten, tot de wortel helemaal gaar is.
  • 3 Pureer en zeef de soep. Breng flink op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen en giet in elke kom wat room.
  • 4 Garneer eventueel met de koriander.

bereidingstip

Voor deze soep gebruik je geen bouillon, dus breng flink op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 2 gram