10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

ingredi├źnten


30 min
10 personen
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

250 gram cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

liter slagroom
75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

liter volle melk
10 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk met het vanillestokje of de vanillesuiker tegen de kook aan en laat 5 minuten trekken.
  • 2 Schraap boven de melk het merg uit het vanillestokje, voeg de suiker toe en los deze al roerende op.
  • 3 Los, van de warmtebron af, de goed uitgeknepen gelatine op in de melk. Laat de melk afkoelen tot lobbig.
  • 4 Klop de slagroom stijf en spatel deze door het melkmengsel.
  • 5 Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de vla erin.
  • 6 Zet deze minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 7 Pureer voor de saus de cranberrycompote met sinaasappelsap en kaneelpoeder.
  • 8 Stort de pudding op een schaal en giet de saus eromheen.

wijnadvies

Heerlijk met vrolijk bruisende Moscato d'Asti of Yellow Tail Moscato.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 5 gram