4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rosbiefvinken met ratatouille

Rosbiefvinken met ratatouille

ingrediënten


25 min
4 personen
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram Hollandse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 gram olijventapenade

dit product is niet beschikbaar

500 gram bieflappen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Leg de (ros)bieflapjes naast elkaar. Bestrijk ze met de tapenade, rol op en steek vast met prikkers.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wokgroenten, tomaatjes en kruiden.
  • 3 Verhit intussen de boter. Bestrooi de rosbiefvinken met zout en peper en bak ze in 3-4 minuten lichtbruin en rosé. Serveer het vlees met de ratatouille.

bereidingstip

Dit recept kun je ook prima maken met varkensvlees in plaats van rundvlees. Vervang de bieflapjes door dunne varkensfiletlapjes en vul ze met heel dungesneden wortel, bosui en tomatensalsa. Ook heel lekker, net even anders en net zo makkelijk!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté