4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rösti van knolselderij met peterseliepesto

Rösti van knolselderij met peterseliepesto

ingrediënten


25 min
4 personen
ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

6 romatomaten

dit product is niet beschikbaar

4 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Meng de knolselderij met de bloem, bakpoeder, knoflook, mosterd en de bouillon tot een beslag. Houd apart.
  • 3 Leg de tomatenplakken met daarop de uienringen in een schaal. Bestrooi met zout en 1 eetlepel peterselie. Besprenkel met olijfolie en zet de tomatensalade apart.
  • 4 Hak de rest van de peterselie met de amandelen en kaas fijn en voeg in een straaltje olijfolie toe zodat een pesto ontstaat.
  • 5 Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan. Schep van het knolselderijbeslag 4 hoopjes in de pan. Druk ze iets platter en bak ze in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 6 Bak van het overige beslag nog 4 kleine röstirondjes. Serveer de rösti met de peterseliepesto, de tomatensalade en stokbrood.

bereidingstip

Neem pastinaak of winterwortel in plaats van knolselderij in dit recept.. Breid de tomatensalade uit met komkommer en kappertjes.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Deze knolselderijrösti heeft graag Pinot Grigio naast zich, zoals I Am of Pirovano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté