- 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
- 2 Meng de knolselderij met de bloem, bakpoeder, knoflook, mosterd en de bouillon tot een beslag. Houd apart.
- 3 Leg de tomatenplakken met daarop de uienringen in een schaal. Bestrooi met zout en 1 eetlepel peterselie. Besprenkel met olijfolie en zet de tomatensalade apart.
- 4 Hak de rest van de peterselie met de amandelen en kaas fijn en voeg in een straaltje olijfolie toe zodat een pesto ontstaat.
- 5 Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan. Schep van het knolselderijbeslag 4 hoopjes in de pan. Druk ze iets platter en bak ze in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
- 6 Bak van het overige beslag nog 4 kleine röstirondjes. Serveer de rösti met de peterseliepesto, de tomatensalade en stokbrood.
bereidingstip
Neem pastinaak of winterwortel in plaats van knolselderij in dit recept.. Breid de tomatensalade uit met komkommer en kappertjes.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Deze knolselderijrösti heeft graag Pinot Grigio naast zich, zoals I Am of Pirovano.