4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Rosti van zoete aardappel met bosui

Rosti van zoete aardappel met bosui

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels maizena
3 kleine zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 grote zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de helft van de bosui met de rijstazijn en honing. Houd apart.
  • 2 Rasp de zoete aardappels en meng met de overige bosui en de maizena. Verhit de olie en bak hierin de rösti in delen goudbruin en goed krokant. Bak tot slot alle rosti nog kort in de boter voor een extra rijke smaak.
  • 3 Leg de rösti bij elkaar op een bord en bestrooi met de ingelegde bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 1 gram