10 personen
eenvoudig
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Rotoli - Ricotta

Rotoli - Ricotta

ingrediënten


40 min
10 personen
1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

1 handje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bakje ricotta
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

10 cocktailprikkers

  • 1 Bestrooi de aubergine met zout, laat op keukenpapier circa 30 minuten intrekken en dep droog.
  • 2 Bestrijk alle plakken groente met olie en gril ze in een hete grillpan aan beide kanten goudbruin.
  • 3 Laat alles uitlekken op keukenpapier, bestrooi met peper en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Roer de ricotta, basilicum, pistachenoten en wat Parmezaanse kaas tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel over de gegrilde groenteplakken, voeg wat rucola toe, rol op en steek er een prikker door.

bereidingstip

Geen zin om te grillen? Gebruik dan gegrilde paprika’s uit pot (afgespoeld en drooggedept). . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Kies voor een heerlijke goed gekoelde Tiresia Prosecco. Wil je wit zonder belletjes, ga dan voor Terrazzano Verdiccho dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 6 gram