4 personen
uitdagend
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rouleaux met courgette, zalm en garnalen

Rouleaux met courgette, zalm en garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel citroensap
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

bosje dille
100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap
200 gram ricotta
300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

bosje dille
citroen

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
  • 2 Klop in een andere kom de dooiers in een paar minuten luchtig en voeg de citroenrasp, de helft van de dille en peper toe. Knijp het overtollige vocht goed uit de courgette en schep de courgette met de kaas door de eidooiers.
  • 3 Spatel het opgeklopte eiwit erdoor. Zeef de bloem erboven en spatel gelijkmatig erdoorheen. Verdeel dit beslag over de bakplaat en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  • 4 Bak de courgettebodem tegelijk met de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de courgettebodem erin staan.
  • 5 Neem de zalm wel uit de oven en trek de vis met 2 vorken uit elkaar. Neem de courgettebodem uit de oven en bestrijk met het ricottamengsel. Houd daarbij de randen een paar centimeter vrij.
  • 6 Verdeel de warme zalm, garnalen en de overige dille erover. Bestrooi met peper en rol de bodem met behulp van het bakpapier rustig op. Leg de rol op een langwerpige schaal, snijd aan tafel in dikke plakken en serveer met de kruidensaus.

bereidingstip

Knijp de courgette bij dit recept altijd heel goed uit zodat het beslag niet te vochtig wordt.. Zorg dat alles klaar staat op het moment dat je de rol samenstelt, zodat je de rol warm kunt serveren.

wijnadvies

Lekker met Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 42 gram